Budvani sprečili održavanje koncerta proukrajinskog benda

Ovo je drugo otkazivanje koncerta grupe u poslednjih nekolio dana, pošto se isto prethodno dogorilo u Beogradu, gde je grupa je trebalo da održi koncert u Domu omladine

15.02.2023. 14:36
  • Podeli:
Budva_Foto Pixabay-63ecde694823c.webp Foto: Pixabay

Koncert beloruskog rok benda Ljapis Trubeckoj otkazan je u Budvi nakon spontanog okupljanja stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo, jer širi rusofobne poruke i prikuplja novac za ukrajinsku armiju.

Ovo je drugo otkazivanje koncerta grupe, koji je bio planiran za sinoć, u poslednjih nekolio dana. Pre nekoliko dana, grupa je trebalo da održi koncert u Domu omladine Beograd.

Jučerašnji koncert je bio zakazan u jednoj budvanskoj diskoteci, ali je usled velikog nezadovoljstva građana Budve, premešten u Kotor.

Jedan od građana Budve koji je iskazao nezadovoljstvo zbog najave koncerta ovog "ukro-beloruskog Tompsona" je novinar Igor Damjanović, koji je u izjavi za Srnu rekao da je nastup ovog agresivnog benda koji šalje rusofobne poruke morao da bude otkazan.

"Spontani revolt pokazale su sinoć i stotine građane Budve, odlučnih da po svaku cenu spreče nastup esktremističkog rok benda Ljapis Trubeckoj, na čijim nastupima širom sveta se šalju se rusofobne poruke i skuplja se pomoć za ukrajinsku armiju", rekao je Damjanović.

On je istakao da bratoubilački rat Rusije i Ukrajine predstavlja veliku tragediju i siguran je da većina građana Crne Gore želi da što pre zavlada mir i zaustavi se stradanje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()