Centralna izborna komisija BIH: Odlažu se izbori i u celoj Fojnici

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. godine

06.10.2024. 08:54
  • Podeli:
fojnica, poplava poplave u bosni i hercegovini, federacija bih - 4 okt 2024 - AP Photo Robert Oroz Tanjug-6702320ca53fe.webp Foto: AP Photo/Robert Oroz/Tanjug

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine jutros je donela odluku da se zbog katastrofalnih poplava lokalni izbori odlože i na svim biračkim mestima u osnovnoj izbornoj jedinici Fojnica.

CIK BiH odlučila je prethodno da izbore odloži u četiri opštine FBiH - Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i na tri biračka mesta u Fojnici. 

S obzirom na to da je Opštinska izborna komisija Fojnica bila obaveštena da će navedena odluka biti razmatrana na jutrošnjoj sednici CIK-a BiH, data im je instrukcija da sačekaju sa otvaranjem biračkih mesta kako bi se sav izborni materijal bez kompromitovanja ponovo uz pratnju policije vratio opštinskoj izbornoj komisiji, uz ustaljenu proceduru primopredaje materijala, saopšteno je iz CIK-a BiH, a prenosi Dnevni avaz.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. godine, na kojima se biraju načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()