CIK odlučio da se ponovo broje glasovi za predsednika Republike Srpske

Prema dosadašnjim rezultatima Milorad Dodik ima oko 31.000 glasova više u odnosu na Jelenu Trivić.

10.10.2022. 15:34
  • Podeli:
Trivic Dodik-1664777719903.webp Foto: UNA

Centralna izborna komisija (CIK) je na današnjoj sednici odlučila da se ponovo broje glasački listići za predsednika Republike Srpske. 

Prema dosadašnjim rezultatima Milorad Dodik ima oko 31.000 glasova više u odnosu na Jelenu Trivić.

„CIK je jutros održao kolegijum na kojem su razmotrene primedbe i prigovore na tog izbornog procesa u RS za predsednika i potpredsednika RS. Imali smo materijalne dokaze i video materijale gde je neupitno taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora. CIk je odlučio izdati naredbu: CIK po službenoj dužnosti glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši otvaranje vreća i prebroji glasačke listiće ponovo i listiće u Brčko Distrikutu za predsednika RS“, kazao je predsednik CIK-a Suad Arnautović.

Jelena Trivić i opozicione partije tražili su od CIK BiH da se ponovno prebrojavanje glasova, a u međuvremenu su održana i dva protesta opozicije u Banjaluci.

Visoki predstavnik Kristijan Šmit je izjavio da nije bilo značajnih nepravilnosti u izbornom procesu u BiH što je opozicija takođe apostrofila na svojim protestnim okupljanjima.

Milorad Dodik, lider SNSD-a i akutelni srpski član Presedništva BiH do imenovanja Željke Cvijanović na to mesto, održao je danas konferenciju za medije u Beogradu na kojoj je istakao da je on pobednik izbora.

Podsetimo, prema poslednjim objavljenim podacima na stranicama CiK BiH Milorad Dodik vodi sa 48,14 odsto osvojenih glasova u odnosu na Jelenu Trivić koja prema preliminarnim rezultatima CIK-a ima 43,37 odsto glasova ili oko 31.000 glasova manje od lidera SNSD-a.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()