CIK potvrdio rezultate Opštih izbora u BiH, kreće formiranje vlasti

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je rezultate izbora u BiH.

02.11.2022. 14:03
  • Podeli:
izbori_brojanje -una-1666804842775.webp Foto: UNA

Centralnna izborna komisija (CIK) BiH jednoglasno je potvrdila danas rezultate izbora za sve nivoe vlasti.

Predsednik CIK Suad Arnautović je istakao da od danas teku svi rokovi za formiranje vlasti.

Prema potvrđenim rezultatima, predsednik Republike Srpske je Milorad Dodik, a potpredsednici Ćamil Duraković iz reda Bošnjaka i Davor Pranjić iz reda Hrvata.

Srpski član Predsedništva u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Željka Cvijanović, bošnjački Denis Bećirović, a hrvatski Željko Komšić.

SNSD osvojio je šest mandata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na opštim izborima, a slede  SDS i PDP sa po dva osvojena mandata, dok su po jedan mandat osvojile političke partije Za pravdu i red - lista Nebojše Vukanovića, DEMOS, Ujedinjena Srpska i SDA.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()