Crna Gora bira predsednika: Izlaznost do 19 sati oko 67 odsto, birališta se zatvaraju u 20 časova

Do sada je glasalo oko 339.900 građana

02.04.2023. 19:12
  • Podeli:

 Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju u Crnoj Gori je do 19 sati na birališta za predsedničke izbore izašlo 67,1 odsto, a prema procenama CeMI-ja do tog vremena je izlaznost bila  66,9 odsto građana upisanih u birački spisak.

Izlaznost u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori do 18 sati je 62,7 odsto, saopštili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT). 

Kako navodi CDT, to znači da je glasalo oko 339.900 građana, prenosi CdM. 

Na predsedničkim izborima 2018. godine u istom periodu glasalo je 54,6 odsto birača, dok je na parlamentarnim izborima 2020. godine glasalo 70,5 odsto birača, dodaje CDT.

Na severu Crne Gore do 18 sati glasalo je 62,7 odsto birača, a u centralnoj regiji 66,8 odsto, dok je na jugu glasalo 54,5 odsto birača.

U Crnoj Gori danas se održava drugi krug predsedničkih izbora, na kojem učestvuju kandidati Demokratske partije socijalista i Pokreta Evropa sad, Milo Đukanović i Jakov Milatović. 

Biračka mesta se zatvaraju u 20 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()