Crna Gora izručila SAD-u najtraženije begunce FBI-a

Dvoje državljana SAD uhapšena su u februaru u Crnoj Gori na osnovu poternica Interpola.

17.11.2022. 12:18
  • Podeli:
ayvazyanterabelian fbi-1667044991423.webp Foto: FBI

Crnogorska policija izručila je Sjedinjenim Američkim Državama dve osobe sa liste najtraženijih begunaca za kojima je tragao FBI, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Oni se terete za 11 krivičnih dela pronevera, osam krivičnih dela bankarska prevara, teška krađa identiteta i krivično delo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca.

Iz policije su naveli da je ekstradicija državljana SAD R.A. (44) i M.T. (38) realizovana na Aerodromu Podgorica.

Dvoje državljana SAD uhapšena su u februaru u Crnoj Gori na osnovu poternica Interpola.

Prilikom hapšenja u Crnoj Gori osumnjičeni su posedovali putna dokumenta na druga imena i to pasoše Velike Britanije i Meksika. 

Podsetimo, Ričard Ajvazijan, njegova supruga Marijeti Terabelijan i njegova snaja Tamara Dadjan (42) uhapšeni su krajem februara u Crnoj Gori, a bili su među najtraženijim beguncima sa liste Federalnog istražnog biroa (FBI).

Oni i još pet članova porodice osuđeni su u SAD za krađu više od 18 miliona dolara kredita za pomoć u borbi protiv koronavirusa, a za njima se traga od 29. avgusta 2021. godine kada su skinuli nanogice i pobegli.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()