Crna Gora od turizma inkasirala skoro milijardu evra u 2021.

Crna Gora blizu rekordne 2019. godine

21.02.2023. 08:39
  • Podeli:
crna_gora_zastava_foto_pixabay-1663574471151.webp Foto: Pixabay

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopštio je da su prihodi od turizma u prošloj godini u toj zemlji iznosili 997 miliona evra i veći su 275 miliona evra u odnosu na 2021.

On je na svom Tviter nalogu napisao da su prihodi za svega 50 miliona evra manji u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

“Nastavljamo sa sjajnim vestima. Posebno me raduje činjenica da su prihodi od turizma u četvrtom kvartalu prošle godine iznosili 123 miliona evra, što je najveći prihod ikad registrovan u četvrtom kvartalu”, dodao je Abazović.

On je podsetio da su prihodi od turizma u četvrtom kvartalu 2019. godine iznosili svega 67 miliona evra.

Dodao je i ''da je ovo jasan pokazatelj da Vlada radi na produženju turističke sezone i ostvarivanju konačnog cilja kroz kampanju Montenegro365 - turizam tokom svakog dana u godini''.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()