Crnogorska skupština raspravlja o izmenama Zakona o predsedniku

Ispred zdanja parlamenta okupilo se više desetina građana koji protestuju zbog, kako kažu, 'ustavnog puča u režiji Demokratskog fronta'

01.11.2022. 18:37
  • Podeli:
Skupstina_CG_zgrada_foto_SkupstinaCG-1664537958517.webp Foto: Skupština Crne Gore

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore je ocenio da je predlog izmena Zakona o predsedniku Crne Gore, koje je predložio Demokratski front, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom, a Skupština je posle višečasovne pauze nastavila sednicu na kojoj će se raspravljati o tom predlogu.

Skupština Crne Gore je prethodno utvrdila dnevni red, čija je prva tačka predlog izmena Zakona o predsedniku Crne Gore.

Predlogom izmena predviđeno je da ukoliko predsednik države ne predloži mandatara za sastav vlade mandatarom će se smatrati kandidat koji ima jasnu podršku većine poslanika, preneo je RTCG.

Do odluke da ova tačka bude na dnevnom redu zasedanja došlo je nakon burne rasprave i protivljenja poslanika DPS-a, SDP, SD i Liberalne partije, koji smatraju da je rasprava o izmenama Zakona o predsedniku ustavni puč.

Nakon što je ovaj predlog stavljen na dnevni red predsednica parlamenta Danijela Ðurović je proglasila polučasovnu pauzu.

Protest ispred Skupštine

Više desetina građana okupilo se večeras ispred zgrade Skupštine Crne Gore, koji je ranije danas najavljen na društvenim mrežama. Podgoričani su pozvani da izađu kako bi "sprečili urušavanje države".

Demonstranti kažu da protestuju zbog "ustavnog puča u režiji Demokratskog fronta", a kao jedan od razloga za okupljanje su naveli i "konstantne i učestale pretnje pripadnicima crnogorskog naroda", prenose podgoričke Vijesti.

Ispred zgrade Skupštine pojačano je prisustvo policije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()