Cvijanović: Bosna i Hercegovina mi deluje kao tragična zemlja

Proces protiv Dodika i Lukića je očito veliki izazov i za Sud i Tužilaštvo BiH, rekla je Željka Cvijanović

18.09.2024. 19:16
  • Podeli:
željka cvijanović, 17 jul 2024 - foto Armin Durgut PIXSELL-66a7a63906aac.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Proces protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića je očito veliki izazov i za Sud i Tužilaštvo BiH, jer oni iz stranih kuhinja moraju kroz pravosuđe BiH da reše jedan politički apetit, izjavila je danas srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanović je istakla da za nju BiH deluje kao tragična zemlja. 

"Legalno izabrane predstavnike naroda pitaju da li su dobili mejl iz Kancelarije OHR-a u kojem im se kaže šta treba da rade. To pokazuje koliko je ovo zemlja beznađa. Treba li vam biti relevantan mejl, a ne institucija koja je Ustavom zadužena da donosi zakone", upitala je Cvijanović.

Ona je u izjavi novinarima ispred Suda BiH rekla da se ovde pokušava izmisliti krivica.

"Ovo je politički proces u kojem se pravosuđe koristi kao okvir neiživljenih stranaca kojima je BiH poligon za vežbanje. Ti stranci nisu uradili ništa da bi se mi približili jedni drugima, već samo hoće da prodube nered koji ovde vlada", rekla je Cvijanović.

Kaže da je joj je otužno da gleda suđenje.

"Pokušavam da se isključim kao neko ko lično poznaje predsednika Srpske i kao neko ko je bio predsednik Republike. Pokušavam ovo gledati kao građanin i prilično je otužno", navela je Cvijanović, prenela je RTRS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()