Da vidimo da li je ko švercovao cigarete: Mijajloviću i još petorici određen pritvor do 72 sata

U akciji policije, sprovedenoj juče i danas, ukupno je uhapšeno 11 lica

20.02.2024. 19:53
  • Podeli:
crnogorska policija-6406f78c80be1.webp Foto: Profimedia

Specijalno državno tužilaštvo odredilo je pritvor do 72 sata podgoričkom biznismenu Aleksandru Mijajloviću i još petorici osumnjičenih koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u stvaranju kriminalne organizacije i šverca cigareta. 

Mijajlović, koji je u javnosti često pominjan kao jedan od suvlasnika građevinske kompanije Bemax, jedan je od 11 uhapšenih u akciji policije koja je sprovedena juče i danas.

Mijajlović je pored Ranka Ubovića, jednog od suvlasnika Bemaksa, prema ranijem pisanju podgoričkog Dana, pominjan kao jedna od glavnih figura takozvane "ekipe iz Granda".

Oni su se dovodili u vezu sa delom bivše vladajuće strukture.

Prema podacima iz registra privrednih subjekata, pored firme "Izi drajv" iz Podgorice, Mijajlović je naveden i kao izvršni direktor kompanije "Alec Montenegro".

Osnivači te firme su podgorički Bemax, kao i firma "Al Jber Legt", koja bi, prema podacima iz internet registara, mogla da bude iz Katara. Delatnost firme "Alec Montenegro" je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada. Radi se o kompaniji koja je registrovana 2013, a sedište joj je u Podgorici. Kao ovlašćeni predstavnik navodi se Nil Seklton, preneo je portal RTCG.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()