Dodik: U pripremi uredba o hapšenju i deportaciji Krstijana Šmita

Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika u BiH,

06.09.2023. 11:49
  • Podeli:
milorad dodik srna-64a1596f5765f.webp Foto: Srna

Kristijan Šmit će biti deportovan ako dođe u Republiku Srpsku, najavio je danas predsednik RS Milorad Dodik donošenje uredbe o deportaciji.

"Ako on dođe na neki sastanak u Srpsku biće izbačen", rekao je danas Dodik i dodao da je takva uredba u pripremi.

Taj zadatak će, kaže, imati policijske stanice.

"Čim saznaju da se Šmit nalazi u Srpskoj imaće zadatak da organizuju jedinice da ga izbace", kazao je Dodik, prenela je RTRS.

Dodik je sinoć za Federalnu TV rekao da Šmit od naredne nedelje neće moći da uđe u Republiku Srpsku.

"Razmišlјam da zabranim ulazak Šmitu, što ću i učiniti. Videćemo kako će moći da uđe. Više neće dobijati pratnju. Kad saznamo da je ušao, biće izbačen iz Republike Srpske. Od iduće sedmice on neće moći da uđe u Republiku Srpsku. Eto, neka proba", rekao je Dodik.

Podsetimo, Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika u BiH, jer nije imenovan u Savetu bezbednosti UN, kako je to predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()