Dodik nakon glasanja: Ovo je dan za narodno slavlje - Srpska pokazala demokratski kapacitet

Predsednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata oko 11 sati glasao u Laktašima.

06.10.2024. 15:17
  • Podeli:
dodik-67028d2bb3b9f.webp Foto: AP Photo/Radivoje Pavicic

Predsednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je danas vreme za narodno slavlje jer su građani svojom slobodnom voljom birali predstavnike u lokalnim zajednicama i čestitao svima koji su učestvovali u izbornom procesu, navodeći da je Srpska pokazala svoj puni demokratski kapacitet.

"Verujem da će ljudi shodno svojoj volji izabrati ono što žele. Narod nikada nije pogrešio, neće ni ovaj put. Narod bira predstavnike shodno strogim kriterijumima koje postavljaju, a to su lojalnost i patriotizam", rekao je Dodik nakon što je danas oko 11 sati glasao u Laktašima, prenela je Srna.

Dodik ističe da je u lokalnim zajednicama vidljivo šta je ko radio u proteklom periodu.

"Želim svima da čestitam na ovako divnom danu. Ovo je snaga Republike Srpske. Mislim da Srpska pokazuje svoju snagu uvek kada su izbori. Kada gledamo neke zemlje sveta gde se izbori pretvaraju u nasilje, kao što je to u Americi, mi smo za njih ultra-demokratski sistem", poručio je Dodik.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992, na kojima se biraju načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Ukupan broj birača upisanih u birački spisak BiH je 3,4 miliona.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH odlučila je u subotu da, zbog katastrofalnih poplava, izbore odloži u četiri opštine FBiH - Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i na tri biračka mesta u Fojnici. Izbori u tim mestima će biti održani kada se za to budu stekli uslovi, najavljeno je iz CIK BiH.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()