Dodik napustio Sud BiH: Poznat datum narednog ročišta

Danas je svedočila predsedavajuća Veća naroda Srebrenka Golić, kao svedok Dodikove odbrane

17.07.2024. 15:28
  • Podeli:
dodik sud bih srna-6697c6bda137f.webp Foto: Srna

U Sudu BiH danas je održano još jedno ročište u predmetu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, koji u Srpskoj nije priznat za visoki predstavnik.

Naredno ročište biće održano 28. avgusta i svedočiće generalni sekretar predsednika Јelena Pajić Baštinac.

Danas je svedočila predsedavajuća Veća naroda Srebrenka Golić, kao svedok Dodikove odbrane.

Golićeva je objasnila proceduru usvajanja zakona u Narodnoj skupštini i Veću naroda, a u vezi Zakona o objavljivanju zakona i propisa Republike Srpske i Zakona o nepriznavanju odluka Ustavnog suda BiH.

Ona je ocenila indikativnim činjenicu da su delegati iz Kluba Bošnjaka 4. jula prošle godine, tri dana nakon što je Kristijan Šmit doneo odluku o poništavanju oba zakona, odustali od prethodno najavljenog veta na te zakone.

Na pitanje Dodika da li su oba ta zakon prošla proceduru i dostavljena NSRS i njemu kao predsedniku Republike Srpske, odgovorila je potvrdno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()