Dodik o proslavi 9. januara: Svečanost u Banjaluci, defile u Istočnom Sarajevu

Istočno Sarajevo je izabrano zbog izuzetnog značaja koji ima u stvaranju Republike, poručio predsednik RS

26.12.2022. 13:57
  • Podeli:
Milorad Dodik_Foto Armin Durgut Pixsell (1)-639b62b87c1c9.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je neprihvatljivo stvaranje negativne atmosfere pred obeležavanje 9. januara, Dana Republike, i da se, kako je naveo, nešto oduzima Banjaluci zato što je defile ove godine planiran u Istočnom Sarajevu.

Centralna manifestacija proslave Dana Republike svečana akademija i državni prijem, koji organizuje predsednik Republike i dalje se organizuje u Banjaluci, poručio je on.

"Sasvim je opravdano da se defile, kao jedan deo manifestacije, organizuje i u našim drugim gradovima i opštinama širom Srpske, a Istočno Sarajevo je izabrano, kao prvo, zbog izuzetnog značaja koji ima u stvaranju Republike. Narednih godina defilei će biti organizovani u drugim gradovima, dok će Banjaluka biti domaćin povodom značajnih godišnjica, kao što će biti 35 godina Republike Srpske", napisao je Dodik na Tviteru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()