Dodiku uručen Zlatni orden Svetog sveštenomučenika Petra

Predsednik RS je ranije danas u Foči bio kum Hrama Svetog Save, koji je osveštao patrijarh srpski Porfirije

26.11.2023. 15:20
  • Podeli:
milorad dodik, 26 nov 2023 - Zlatni orden Svetog sveštenomučenika Petra - foto srna borislav zdrinja (1)-6563535c013b2.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uručio je danas u Foči predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku Zlatni orden Svetog sveštenomučenika Petra, mitropolita sarajevskog i dabrobosanskog.

Dodik, koji je u Foči prisustvovao osveštanju hrama posvećenog Svetom Savi, naveo je na društvenoj mreži X (Tviter) da je Republika Srpska veoma posvećena saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio Zlatni orden Svetog sveštenomučenika Petra, mitropolita sarajevskog i dabrobosanskog, koji mi je uručio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom", naveo je Dodik.

Dodik je ranije danas u Foči bio kum Hrama Svetog Save, koji je osveštao patrijarh srpski Porfirije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()