Dokle se stiglo sa rezultatima izbora u BiH: CIK naredio novo brojanje glasova u 100 opština

U pitanju je 360 biračkih mesta u BiH

08.10.2024. 16:35
  • Podeli:
izbori u bosni i hercegovini, bih, bosanski izbori, bosansko-hercegovački izbori - shutterstock_2091111952-670171d68fa6c.webp Foto: Shutterstock

Centralna izborna komisija BiH izdala je danas naredbu lokalnim izbornim komisijama za otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića u cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora sa pojedinih biračkih mesta jer birački odbori nisu pravilno utvrdili izborne rezultate, a reč je o 360 biračkih mesta u 100 opština.

Kako javljaju federalni mediji, u skladu sa Pravilnikom o sprovođenju izbora u BiH opštinska odnosno gradska izborna komisija po dobijanju naredbe radi pripreme za brojanje.

To se, dodaje se, radi na način da se imenuje tim za otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića.

Oni će brojati listiće u cilju pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata i pisanim putem obaveštavati akreditovane posmatrače koji imaju pravo da posmatraju rad izborne komisije i ovog tima.

Izborna komisija, dodaje se, organizuje ponovno brojanje glasačkih listića odmah po dobijanju naredbe od Centralne izborne komisije BiH, vodeći računa o obaveznom prisustvu akreditovanih posmatrača. O kojim biračkim mjestima je reč za sada nije poznato, pišu Nezavisne novine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()