Đukanović: Aktuelna vlast poprima oznake diktature, totalitarizma i represije

U društvu koje teži napretku, kritika vlasti i kritičari vlasti su dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja, ističe bivši crnogorski predsednik

25.07.2023. 12:33
  • Podeli:
milo đukanović AP PhotoRisto Bozovic via tanjug-642db4d00b642.webp Foto: AP PhotoRisto Bozovic via Tanjug

Aktuelna vlast u Crnoj Gori ne trpi kritiku, smatra donedavni crnogorski predsednik Milo Đukanović i, kako kaže, "na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije".

"Kritička misao odgovornu i sposobnu vlast čini boljom. Ova današnja takvu misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije. Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, na silu, mimo zakona i demokratskih standarda", napisao je Đukanović na Tviteru.

U društvu koje teži napretku, kritika vlasti i kritičari vlasti su dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja, ističe Đukanović.

"U protekle tri godine malo je aktera na javnoj sceni Crne Gore očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umetnici, intelektualci", naveo je Đukanović i dodao:

"Možemo se saglasiti sa njihovim ocenama ili ne. Možemo i bilo bi poželjno o tome sa njima i voditi dijalog. Ali moramo, posebno ako smo nosioci državnih funkcija poštovati njihovu nezavisnost i osigurati njihovo pravo na slobodno delovanje, bez zastrašivanja i pretnji".

Samo takvo crnogorsko društvo može biti deo evropske porodice, zaključio je Đukanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()