Eskobar pozvao crnogorske vlasti da reše 'politički ćorsokak'

U razgovoru sa Eskobarom izražena je izuzetna zabrinutost za funkcionalnost države u uslovima kada nema Ustavnog suda, vlade i ne postoji konsenzus u Skupštini, saopštio Milo Đukanović

15.12.2022. 16:03
  • Podeli:
Gabrijel Eskobar_Milo Đukanović_Foto Twitter @USEmbassyMNE-639b36bf1ddf9.webp Foto: Twitter / @USEmbassyMNE

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i predsednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarali su u Podgorici o deblokadi Ustavnog suda i izrazili zabrinutost zbog usvojenog izmenjenog Zakona o predsedniku, saopšteno je Ambasade SAD.

Sagovornici su, kako je objavljeno na Tviteru Ambasade, razmenili mišljenja i o gorućim regionalnim bezbednosnim pitanjima.

Đukanović je na Tviteru saopštio da je u razgovoru sa Eskobarom izražena izuzetna zabrinutost za funkcionalnost države u uslovima kada nema Ustavnog suda, vlade i ne postoji konsenzus u Skupštini.

"Ohrabrenje svim pro-evropskim i pro-evroatlantskim političkim akterima da se fokusiraju na kompromis koji će rezultirati izborom sudija Ustavnog suda i voditi prevremenim izborima kao kredibilnim putem za izlazak iz krize. Sve drugo su manipulacije, uključujući i bezobzirno usvajanje Zakona protivno mišljenju VK. Crna Gora se mora vratiti u stanje normalnosti koje pripada pouzdanoj članici NATO-a i državi koja je odgovorna da reformama ostvari perspektivu članstva u EU", saopštio je Đukanović.

Rešenje političkog ćorsokaka neophodno

Eskobar se prethodno sastao i sa predsednikom crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Crna Gora mora da reši politički ćorsokak u kojem se našla i da ostane posvećena evroatlantskom putu, poručio je američki diplomata nakon sastanka.

"Delimo stav da Crna Gora mora da reši politički ćorsokak u kom se našla, ostane posvećena evroatlantskom putu i jasno se suprotstavi brutalnoj agresiji Rusije na Ukrajinu", rekao je Eskobar, objavljeno na Tviteru Ambasade SAD u Podgorici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()