EUFOR se oglasio nakon tvrdnji da raspoređuje dodatne snage u BiH

Nema potrebe za dizanjem panike i tenzija, rekao je ministar odbrane u Savetu ministara BiH

26.09.2023. 10:01
  • Podeli:
EUFOR x@euforbih-65128c247abcf.webp Foto: Twitter@eurobih

EUFOR ne raspoređuje dodatne jedinice u BiH, kako to prenose pojedini mediji, već je reč o redovnoj vežbi "Brzi odgovor 2023", izjavio je zamenik ministra odbrane u Savetu ministara BiH Aleksandar Goganović.

"EUFOR je sam nedavno ocenio da je bezbednosna situacija u BiH stabilna i saglasan sam sa tom njihovom ocenom, naročito kada uzmemo u obzir da EUFOR ima jedini mandat da ocenjuje bezbednosnu situaciju u BiH. Pošto je bezbednosna situacija stabilna nema potrebe za raspoređivanjem dodatnih jedinica EUFOR-a u BiH", naveo je Goganović.

On je naglasio da je u ovom slučaju reč o redovnoj, planskoj vežbi EUFOR-a i istakao da nema potrebe za dizanjem panike i tenzija.

"Saradnja sa EUFOR-om je na visokom nivou i zvanični stav Republike Srpske je da podržavamo produženje njihove misije u BiH", jasan je Goganović, prenela je Srna.

Godišnja vežba "EUFOR brzi odgovor 2023" počela je 11. i traje do 29. septembra. U vežbi učestvuju vojnici iz 22 države učesnice misije Eufora, koje će privremeno ojačati sastav Eufora tako što će poslati rezervne snage koje su trenutno u pripravnosti u tim zemljama.

Svrha ove vežbe jeste da se pokaže spremnost Eufora i potvrdi njegova stalna podrška u održavanju bezbednog i stabilnog okruženja u BiH

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()