Filmski obrti u Zambiji: Nakon puštanja iz zatvora hrvatski parovi ponovo uhapšeni

Četiri hrvatska para proveli su dva meseca u pritvoru u Zambiji

07.02.2023. 13:03
  • Podeli:
crna deca afrika pixabay-63ce598f03891.webp Foto: Pixabay

Četiri hrvatska bračna para koja su krenula u Hrvatsku nakon što ih je zambijski sud oslobodio optužbi za trgovinu decom, ponovo su danas uhapšeni na aerodromu u toj zemlji pri pokušaju da se vrate u Hrvatsku.

Osmoro Hrvata je moralo da aerodromu da preda dokumenta imigracionim službenicima i ponovo su uhapšeni, prenose hrvatski mediji, pozivajući se na informacije dobijene od advokata u Zambiji.

Hrvatski državljani se, prema navodima hrvatskih medija, trenutno nalaze u imigracionoj kancelariji u zambijskom gradu Ndoli i tamo im objašnjavaju o čemu se radi. 

Prema navodima hrvatske Nove TV, oni su se uredno čekirali na aerodromu ali su zaustavljeni prema izlazu na pistu od strane imigracionih službenika koji su ih odveli nazad u svoje kancelarije.

Ostalo je nejasno zašto je hrvatskim državljanima sada zabranjen odlazak iz zemlje nakon naredbe suda da moraju da napuste Zambiju.

Advokat jedne od porodica Sandra Marković rekla je da nemaju informaciju šta se tačno dogodilo. 

Podsetimo, četiri hrvatska para uhapšena su početkom decembra u Zambiji, zbog sumnje na trgovinu ljudima, kada su pokušali da izvedu usvojenu decu poreklom iz DR Konga koja su, navodno, imala hrvatske dokumente.

Do juče su bili u pritvoru iz kog su pušteni, uz naredbu da moraju da napuste Zambiju. Podaci o tome gde su deca koja je trebalo da budu usvojena nisu poznati, rekli su juče hrvatski zvaničnici.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()