Fon der Lajen započela turneju po Zapadnom Balkanu: U Skoplju se sastala sa Pendarovskim

Pored Severne Makedonije, Fon der Lajen će posetiti i Srbiju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.

29.10.2023. 21:46
  • Podeli:
Tan2023-10-1218283038_8 ursula fon der Lajen AP PhotoAurel Obreja-652c48a2e2828.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Aurel Obreja

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen razgovarali su večeras u Skoplju o predstojećem izveštaju EK o napretku Severne Makedonije kao zemlje kandidata, kao i o planu rasta zapadnog Balkana, saopšteno je iz kabineta Pendarovskog.

Sagovornici su razmenili informacije o narednim fazama pregovora nakon završetka procesa skrininga i o dinamici sprovođenja reformi, prenosi Telma.mk.

Pendarovski je zahvalio sagovornici na podršci i posvećenosti EU politici integracije zemalja Zapadnog Balkana.

Fon der Lajen je danas u Skoplju započela četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region, saopšteno je prethodno iz EK.

Predviđeno je da se sutra sastane sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

''Drago mi je što sam započela posetu Zapadnom Balkanu u Skoplju. Kako napredujete u reformama, tako se probijate ka EU. Radujemo se što ćemo vas dočekati, vaš jedinstveni identitet i vaš jezik, makedonski jezik'', napisala je Fon der Lajen na svom nalogu na mreži X

Pored Severne Makedonije, Fon der Lajen će posetiti i Srbiju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()