Goganović: Republika Srpska ne želi nikakvo zveckanje oružjem u Bosni i Hercegovini

Ocenjeno je da je prethodna godina za Srbe u sistemu odbrane bila opterećena, ali da su uspeli da odgovore svim izazovima

12.01.2024. 14:49
  • Podeli:
aleksandar goganović, 12 jan 2024 - foto Srna Borislav Zdrinja-65a143578e2c2.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Aleksandar Goganović poručio je danas da Republika Srpska ne želi nikakvo zveckanje oružjem u BiH i da srpski narod želi da živi i radi u miru, sa svima.

Goganović je istakao da je Republika Srpska opredeljena da razvija Oružane snage BiH, ali insistira da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, koji je jasno precizirao da se sve odluke u BiH moraju donositi u dogovoru tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

"Nikada nećemo pristati ni u sistemu odbrane, ni u BiH na težnje pojedinaca da bude ostvarena dominacija jednog naroda nad ostalim", izjavio je Goganović na prijemu koji je povodom Božića organizovan u kasarni "Kozara" u Banjaluci.

Goganović je ocenio da je prethodna godina za Srbe u sistemu odbrane bila opterećena, ali da su uspeli da odgovore svim izazovima.

"Uspeli smo da sačuvamo naš nacionalni identitet, a da ni na kakav način ne ugrozimo multietničnost Oružanih snaga BiH', naveo je Goganović, prenela je RTRS.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()