Građani i policija spasli četiri osobe iz nabujale Save

U drveni čamac je, na području opštine Davor u Hrvatskoj, udarilo plutajuće stablo koje ga je prevrnulo

21.09.2022. 21:02
  • Podeli:
Reka Sava_vodostaj_porast vodostaja_Slavonski Brod_Foto Pixsell Ivica Galovic-1663786619189.webp Foto: Pixsell / Ivica Galović

Hrvatska granična policija iz stanice Stara Gradiška i građani uspeli su da spasu četiri muškarca sa područja opštine Davor iz nabujale reke Save, saopšteno je iz brodsko-posavske Policijske uprave.

Odmah po dojavi o prevrtanju čamca sa nekoliko osoba u reku Savu na mesto nesreće uputili su se policajci stanice granične policije Stara Gradiška, koji su službenim plovilom na Savi obavljali zadatke zaštite državne granice Hrvatske, prenosi Hina.

U drveni čamac je kod mesta Orubice udarilo plutajuće stablo, koje ga je prevrnulo. U čamcu su bila četiri muškarca sa područja opštine Davor, koji su završili u hladnoj vodi.

Desetak minuta nakon dojave, policajci su sa službenog plovila u Savi uočili dve osobe koje je nabujala reka nosila nizvodno i izvukli ih iz mutne reke.

Drugim dvema osobama pomogli su meštani i izvukli ih na sigurno iz Save.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()