Hrvatska: Institucije i tržni centri širom zemlje primili dojave o bombama

Dojave o bombama u više hrvatskih gradova, Zagrebu, Labinu, Poreču, Karlovcu, Varaždinu, Šibeniku, Gospiću, su lažne, potvrdili su nadležni.

05.12.2022. 14:47
  • Podeli:
Vrhovni sud RH policija dojava bomba_Neva Zganec PIXSELL-638dbb748af55.webp Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Mejlovi sa dojavama o bombama u sudovima, tržnim centrima i navodno vladi, dobijeni su jutros, a zaposleni u svim institucijama kojima je stigla pretnja su evakuisani.

Istarska policija je saopštila da na lokacijama u Labinu i Poreču, pregledom nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Dojavu o postavljenoj bombi primile su jutros prodavnice u Arena Centru, saopšteno je na Fejsbuk stranici tog centra.

Karlovačka policija je takođe potvrdila da je pretnja postavljenom bombom u tamošnjem Županijskom sudu lažna.

Lažne dojave, potvrđeno je, stigle su i u Županijski sud u Varaždinu, a isto su potvrdile i pretrage u Šibeniku i Gospiću.
Dojave o podmetnutim bombama su stigle jutros u gotovo svim sudovima u Hrvatskoj.

"Anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tijela zaprimile su i preostale dvije policijske uprave: krapinsko-zagorska i požeško-slavonska", saopštio je MUP.

Naveli su da su anonimnim dojavama obuhvaćena pravosudna tela u celoj Hrvatskoj, preneli su zagrebački mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()