Hrvatska još jednom glasa: Milanović raspisao izbore za evropski parlament za 9. jun

Ranije danas Milanović je naglasio da se neće kandidovati za Evropski parlament

09.04.2024. 17:02
  • Podeli:
hrvatska izbori profimedia-645743630141a.webp Foto: Profimedia

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović raspisao je izbore za članove u Evropskom parlamentu, koji će biti održani u nedelju, 9. juna.
U Europski parlament bira se 12 članova iz Republike Hrvatske.

Odluka stupa na snagu danas.

Iako se ranije spekulisalo da će se Milanović kandidovati za mesto u Evropskom parlamentu, on je ranije danas to negirao.

Milanović je, naime, uprkos zabrani Ustavnog suda Hrvatske, u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore i poručuje da će on biti novi premijer Hrvatske. Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani u sredu, 17. aprila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()