Hrvatska ograničila cene osnovnih namirnica, gasa i električne energije

Hrvatski premijer Andrej Plenković predstavio je danas u vladi paket mera za građane i privredu

08.09.2022. 13:14
  • Podeli:
Collage Maker-08-Sep-2022-01.03-PM prodavnica dućan trgovina kupovina šoping.jpg Foto: Pixabay

Paket mera koji je predstavio hrvatski premijer Plenković podrazumeva ograničenu cenu pojedinih životnih namirnica - ulja, šećera, brašna i nekih vrsti mesa.

Tako će cena jestivog ulja biti ograničena na 2,12, a do sada je bila 2,65, cena šećera u kristalu je ograničena na jedan evro, do sada je bila 1,33 evra, dok će mešano mleveno mesto biti ograničeno sa 6,56 na 4,38 evra.

Kilogram celog pileta koštaće 3,32 evra, a do sada je koštao 4,64, dok će kilogram svinjskog vrata sa kostima ubuduće ubuduće koštati 3.32 evra, a do sada se prodavao za 5,04 evra.

Vlada Hrvatske  je ograničila i cene struje za domaćinstva, u periodu od oktobra do marta.

Cene gasa takođe će biti fiksirane do 1. aprila sledeće godine. U ovo ograničenje ulaze i cene grejanja.

Plenković je najavio veće stipendije za studente, kao i nove mere za socijalno ugrožene.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()