Hrvatska u šoku: Milanović zabranio vojsci da izvede vojnu vežbu u Kuparima

Milanović je zabranu prosledio bez objašnjenja

31.07.2024. 16:05
  • Podeli:
PXL_190324_111918053 zoran milanović Vjeran Zganec RoguljaPIXSELL-65fbffc43df03.webp Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović bez objašnjenja je zabranio održavanje vojne vežbe Hrvatske ratne mornarice i Kopnene vojske na području Kupara, koja je trebalo da bude održana od 1. do 3. avgusta. 

Prema informacijama zagrebačkog Jutarnjeg lista, Milanović je usmenim putem načelniku Glavnog štaba  Tihomiru Kundidu pre dva dana izdao naredbu da se vojna vežba ne sme održati.

U vojnoj vežbi je trebalo da učestvuje pet brodova – dve raketne topovnjače klase Helsinki, desantni brod minopolagač i dva desantno-jurišna broda. Svi brodovi već su isplovili iz splitske luke Lora i nalazili su se kod Luke Gruž u Dubrovniku. Nakon Milanovićeve naredbe, brodovi su se vratili u Split.

U vežbi je trebalo da učestvuje i pomorska grupa Komande specijalnih snaga i jedan vod Kopnene vojske. Reč je o redovnoj vojnoj vežbi sinergije pomorskih snaga, koja se održava u septembru na području Žirja. Ove godine Ministarstvo odbrane i Oružane snage vežbu su pomerili ža kraj jula, pre obeležavanje vojno-policijske akcije Oluja.

U Glavni štab i Ministarstvo odbrane nije došlo nikakvo službeno objašnjenje ove Milanvoićeve odluke, prenose hrvatski mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()