Hrvatski predsednik ne odustaje: Priča sa Ustavnim sudom je gotova, biću premijer

Milanović je rekao i da nije odlučio da li će izaći na evropske izbore

20.03.2024. 15:58
  • Podeli:
milanovic_vjeran_zganec_rogulja_pixsell.jpg Foto: Pixsell

Hrvatski predsednik Zoran Milanović poručio je da je priča sa Ustavnim sudom danas gotova, a da što se njegovog postupanja i nastupanja tiče, on je, kaže, predsednik Republike i uskoro budući premijer.

Odlučio je, međutim, da više neće govoriti da će biti premijer, već da će iskoro biti budući premijer.

"Bio sam grub, prema potrebi biću grub i dalje, sve sam rekao, sve je jasno", rekao je Milanović novinarima i istakao da su uzaludni pokušaji da ga zbune, očekuje da će i dalje biti takvih pokušaja, ali i da uplaše i njega i druge učesnicke u procesu.

 "Danas sam u Rijeci. Pravde", rekao je Milanović boraveći u gradu Rijeka i istakao da je upozorenje Ustavnog suda neutemeljno, jer se, kako kaže, u ovakvim slučajevima donose odluke ili rešenja.

"Oni to ignorišu jer mogu. Oni mogu doneti upozorenje bez ikakvog racionala ili objašnjenja", naveo je Milanović i dodao da su i u socijalizmu iz Ustavnog suda objašnjavali svoje odluke.

Rekao je da nije odlučio da li će izaći na evropske izbore. 

"Biću lukav, ali ne perfidan", dodao je.

Poručio je da mu "ne mogu ništa", jer krše Ustav i predstavljaju smrtnu opasnost za hrvatsku demokratiju.  

"Neću poštovati odluku i radiću ono što mi nalaže savest. Svetinja za sve nas u liberalnoj demokratiji je - ono što nije zabranjeno je dopušteno. Ja sam građanin", naveo je Milanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()