Izbori u Crnoj Gori: Izlaznost do 13 sati 35,5 odsto birača

U centralnom delu zemlje na birališta je izašlo najviše glasača, dok je izlaznost na severu i jugu manja

19.03.2023. 13:50
  • Podeli:
Milo Đukanović_predsednički izbori_Crna Gora_Foto Reuters-641705a96ad13.webp Foto: Reuters

Na biralištima u Crnoj Gori, na predsedničkim izborima koji se odvijaju tokom današnjeg dana, do 13 sati je glasalo 35,5 odsto upisanih birača.

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) je saopštio da je u centralnoj regiji zemlje glasalo je 38,2 odsto birača. Izlaznost na severu je 36,9, dok je na jugu zemlje glasalo 30,7 odsto birača, prenosi portal RTCG.

Prema podacima Državne izborne komisije (DIK) Crne Gore, do 12 sati je na predsedničkim izborima glasalo 27,42 odsto birača, saopštio je predsednik DIK Nikola Mugoša.

On je napomenuo da razlike DIK-a u odnosu na podatke NVO mogu biti posledica toga što su opštinske izborne komisije pre 12 sati počele prikupljanje podataka o izlaznosti, prenosi portal RTCG.

CEMI navodi da je na izborima 2016. godine do 13 sati glasalo je 39,9 odsto birača, 2018. godine 32,8 odsto, a 2020. godine 54,1 odsto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()