'Jablanica više ne postoji': Šanse da su nestali preživeli male - prizori samo za one sa 'jakim želucem'

Biće potrebno mnogo vremena da ovaj grad povrati stari sjaj.

08.10.2024. 12:02
  • Podeli:
jablanica-670502aa1e038.webp Foto: AP Photo/Armin Durgut

Vatrogasac spasilac iz Crne Gore Goran Tripković, koji je sa svojim kolegama na terenu u Jablanici, u Federaciji BiH, izjavio je da su danas nastavili potragu za nestalima u poplavama i odronima koji su pogodili jedan broj opština u tom BiH entietu.

Podsetio je da je tokom jučerašnjeg dana crnogorski tim spasilaca pronašao dva tela, a da danas nastavljaju potragu na terenu na kojem su, kako se sumnja, najmanje dva vozila sa više osoba.

Tripković je u izjavi za Jutarnji program podgoričke Adria tv. precizirao da je reč o kombiju sa nekoliko osoba i automobilu u kojem su, kako se pretpostavlja, bili strani državljani.

Istakao je da je Jablanica, koji je bio prelepi grad, više ne postoji i da će biti potrebno mnogo vremena da povrati stari sjaj.

“Neke stvari se ne mogu opisati rečima”, rekao je Trpković i dodao da su prizori posle katastrofe u ovom mestu samo za one koji "imaju jak želudac".

Rekao je da rade sa najsavremenijom opremom a da ekipe svaki dan vežbaju i treniraju, obučavaju se za ovakve slučajeve, desile se oni ili ne.

Uveren je da će crnogorski tim spasilaca i vatrogasaca maksimalno korektno odratiti posao, ali da su u ovim situacijama šanse za preživljavanje male.

“Kuće su zatrpane do krova, nimalo lepe scene”, rekao i dodao da se potraga obavlja mašinama koje naprave put do kuća, a onda ekipe pokušavaju da uđu, pretraže kuću, izvuku preživele ili nastradale. 

"Takva je procedura, pretražuje se objekat po objekat, postepeno”, pojasnio je Tripković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()