Jako nevreme u Hrvatskoj: Superćelijska oluja stigla u Rijeku, vetar srušio ogromnu dizalicu

Nevreme je praćeno jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom

21.07.2023. 17:57
  • Podeli:
Hrvatska nevreme tanjug-64baaad81383b.webp Foto: Tanjug/FOTO HINA/ADMIR BULJUBAŠIĆ

Olujno nevreme došlo je i iz severne Italije u Hrvastku i zahvatilo je Istru i Kvarner, ali i područje Samobora. Sa superćelijskom olujom stigli su i jaki i olujni udari vetra, kao i velike padavine, a trenutno je najkritičnije stanje u Rijeci.

Građani Rijeke već prijavljuju štetu nadležnim organima, a najveća zasad poznata je ona na kontejnerskom terminalu na Brajdici gde se srušila jedna od dizalica, piše Novi list, prenosi Nova.rs.

Takođe, u ovom gradu se srupilo nekoliko stabala na automobile, otvorili su se šahtovi iz kojih šiklja voda, a ponovo se pojavio problem kesa za smeće koje "plutaju" kolovozom.

U Puli pada jak pljusak i led veličine graška. Putevi su poplavljeni.

Oluja pogodila i Samobor

Jako nevreme zahvatilo je pogranično područje kod Samobora i kreće se ka Zagrebu, potvrđeno je portalu Nova.rs.

Nevreme je praćeno jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom.

Vozila na tom području su se otežano kretala zbog palih granja i stabala na putu, rečeno je našem portalu.

Voda probila u salu Hrvatskog sabora, Jandroković prekinuo sednicu

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković proglasio je pauzu u trajanju od 10 minuta zbog vode koja je počela da curi u sali tokom sednice.

Naime, voda je curila kroz otvoreni prozor.

Jandroković je zamolio u tom trenutku nadležne službe da zatvore prozor uz izjavu: "Voda je probila".

Podsetimo, u Hrvatskoj je crveno upozorenje izdato za za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko i zagrebačko područje, a u ostatku zemlje i dalje je na snazi narandžasti meteoalarm.

Podsetimo, u sredu je na teritoriji Balkana superćelijska oluja, kako je nazvano ovo razorno nevreme, najteže pogodilo Hrvatsku u kojoj je odnelo dva života u Zagrebu i dva u Slavoniji, dok je u glavnom gradu Hrvatske povređeno je više desetina osoba, a materijalna šteta je velika.

Dva muškarca, 50-godišnji pešak i 48-godišnji vozač, preminuli su na licu mesta kada je palo stablo, a život je izgubio i 40-godišnjak iz opštine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo. Poginuo je i vatrogasac kojem je pozlilo tokom intervencije u Tovarniku u Vukovarsko-sremskoj županiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()