Jakov Milatović za UNU: Pobedila je Podgorica

'Očekujem da ćemo vrlo brzo sesti zajedno, zasukati rukave i krupnim koracima krenuti napred', ističe lider Pokreta 'Evropa sad' koji slovi za najozbiljnijeg kandidata za novog gradonačelnik crnogorske prestonice

Autor: Anđelka Marković
24.10.2022. 14:16
  • Podeli:

"Pravda nad nepravdom, domaćinsko poslovanje nad nedomaćinskim – to je pobeda Podgorice!", tako je rezulate lokalnih izbora u Podgorici za UNA TV u izbornoj noći objasnio Jakov Milatović, nosilac liste Pokreta "Evropa sad" i verovatno budući gradonačelnik crnogorske prestonice.

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na juče održanim lokalnim izborima Pokret "Svi za naš grad" , koji čini osam stranaka okupljenih oko DPS, osvojio je 38,1 odsto glasova, a Pokret "Evropa sad" sam 21,7 odsto.

"Ovo je istorijska noć za Podgoricu, ali i za ostale opštine u Crnoj Gori, jer možemo konačno da kažemo da je Podgorica slobodan grad. Nakon 30 godina vlasti – DPS je politička prošlost", rekao je Milatović u razgovoru za UNU.

Za Pokret "Evropa sad" kaže da je to tim novih ljudi, novih ideja i da su građani prepoznali rezultate ljude koji su stali na ovu listu.

Govoreći o budućoj posizbornoj koaliciji, Milatović kaže da postoje prirodni partneri za njeno sastavljanje, a to su Demokratska Crna Gora, Demokratski front i URA.

"To je jedan veliki tim za koji je u Podgorici glasalo više od 60 odsto građana. Ja očekujem da ćemo vrlo brzo sesti zajedno, zasukati rukave i krupnim koracima krenuti napred", istakao je čovek koji ima velike izglede da postane novi gradonačelnik Podgorice.

Ko je Jakov Milatović?

Jakov Milatović je rođen je 1986. godine u Titogradu, današnjoj Podgorici.

Diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Bio je student generacije, sa prosečnom ocenom 10.

Kao stipendista američke i austrijske vlade proveo je jednu studijsku godinu na Univerzitetu države Ilinois, a zatim i jedan semestar na Univerzitetu za ekonomiju i biznis u Beču. A kao stipendista Evropske komisije jednu studijsku godinu na Univerzitetu u Rimu.

Magistarske studije u oblasti ekonomije završio je na Univerzitetu Oksford kao stipendista britanske vlade.

Radio je u NLB banci u Podgorici kao deo tima za upravljanje rizikom, zatim u Dojče banci, potom u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) u timu za ekonomsku i političku analizu.

U Vladi Crne Gore, za vreme mandata bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, obavljao je funkciju ministra za ekonomski razvoj.

Uoči izbora Milatović je u medijima predstavljen kao pristojan i porodičan čovek "bez mrlje u karijeri i životu". Opisuju ga kao lidera i timskog igrača, koji od saradnika uvek izvuče najbolje i najviše.

Pokret "Evropa sad" osnovan je pre samo četiri meseca, a ime je dobio po ekonomskom programu koji je Krivokapićeva vlada usvojila tokom svog jednogodišnjeg mandata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()