Jakovu Milatoviću stižu pretnje: Dobija policijsko obezbeđenje

Milatović je na predsedničkim izborima 19. marta osvojio 28,92 odsto glasova birača i plasirao se u drugi krug.

23.03.2023. 10:16
  • Podeli:
Jakov Milatović_Pokret Evropa sad_Podgorica_Foto Profimedia-1666612642764.webp Foto: Profimedia

Jakovu Milatoviću, predsedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad (PES) na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, biće dodeljeno policijsko obezbeđenje, koje je tražila njegova partija zbog bojazni da je fizički ugrožen, potvrđeno je "Vijestima" iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Stižu pretnje i u štab PES-a

Vlada će o tome odlučiti na telefonskoj sednici danas ili sutra, potvrdio je sagovornik lista iz izvršne vlasti.

Ova odluka kabineta aktuelnog premijera Dritana Abazovića, biće privremena sve dok Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije ne utvrde da li i odakle Milatoviću preti opasnost, navode Vijesti. 

Prema crnogorskom zakonu, procenu bezbednosti radi ANB na zahtev policije.

Pokret Evropa sad nezvanično je potvrdio da se boje za bezbednost Milatović, posebno nakon incidenta u Cetinju, ali i zbog pretnji koje stižu u njihov izborni štab, navodi podgorički list.

Zbog incidenta na Cetinju niko nije procesuiran

Lider PES-a je Đukanovića optužio da stoji iz napada na njega na Cetinju 10. marta. Tada je grupa građana, koja se prvobitno okupila ispred Sportskog centra gde je bila zakazana konvencija Milatovića, prvo protestovala, a zatim ga vređala i napala kada je ulazio u zgradu. 

Iz Uprave policije nakon toga je saopšteno da su procesuirali osam osoba zbog sprečavanja njihovih službenika u vršenju službene dužnosti uoči promocije Milatovića na Cetinju.

U saopštenju se ne navodi da je policija identifikovala osobe koje su tada nasrnule na Milatovića, već da se u saradnji sa tužilaštvom radi na identifikaciji ostalih osoba koje su učestvovale u tom događaju i utvrđivanju eventualnih krivičnih dela ili prekršaja, navode Vijesti.

Milatović je na predsedničkim izborima 19. marta osvojio 28,92 odsto glasova birača i plasirao se u drugi krug. 

Protivkandidat će mu biti aktuelni šef države Milo Đukanović (DPS) koga je podržalo 35,37 odsto birača.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()