Konačno: BiH ukinula stanje prirodne ili druge nesreće zbog korona virus

Prethodno su vlade Republike Srpske i Federacije BiH stavile van snage odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće, odnosno vanredne situacije

31.08.2023. 16:44
  • Podeli:
kovid korona pixabay-1669713243239.webp Foto: Pixabay

Savet ministara Bosne i Hercegovine ukinuo je danas stanje prirodne ili druge nesreće na teritoriji te zemlje, koje je proglašeno u martu 2020. godine zbog opasnosti širenja korona virusa.

Kako je saopšteno iz Saveta ministara, donošenjem ove odluke na predlog Ministarstva bezbednosti, delovanje svih institucija koje imaju nadležnost u ovoj oblasti vraća se u redovno stanje, prenosi "RTRS".

Prethodno su vlade Republike Srpske i Federacije BiH stavile van snage odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće, odnosno vanredne situacije.

Svetska zdravstvena organizacija je početkom maja objavila da se bolest kovid-19 ne smatra javno zdravstvenom pretnjom koja izaziva međunarodnu zabrinutost.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()