Krijumčarenje više od 2,5 tone kokaina: U Crnoj Gori uhapšeni policajac i još tri osobe

U toku je i pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih dela

25.12.2023. 10:16
  • Podeli:
crnogorska policija twitter @PolicijaCG-64196b215a5f1.webp Foto: Twitter@PolicijaCG

U Crnoj Gori je jutros uhapšen policajac i još tri osobe, državljani crne Gore, zbog krijumčarenja 2.563 kilograma kokaina, saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Po nalogu SDT uhapšeni su, kako je saopšteno, M. B, N. B, N. N. i Z. K, službenika policije i protiv njih, ali i protiv još dve osobe biće podnete krivične prijave, zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, proizilazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga, pa su, u više navrata, delujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije", saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

U toku je i pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih dela.

"Lišeni slobode će, u zakonskom roku, biti sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih", saopštio je Radonjić, preneo je portal RTCG.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()