Lajčak sa Dodikom: BiH da iskoristi trenutni zamah na putu ka proširenju EU

Lajčak se sa Dodikom sastao u Mostaru

16.04.2024. 08:35
  • Podeli:
dodik lajčak @miroslavlajčak-661e1c3272924.webp Foto: x@MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je na sastanku sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Mostaru naglasio da lokalni akteri moraju da stave BiH na prvo mesto.

Miroslav Lajčak je na Iksu saopštio da je tokom boravka u Bosni i Hercegovini razgovarao sa Miloradom Dodikom o njegovom viđenju trenutne situacije.

"Naglasio sam jedinstven pozitivan momenat u EU i da lokalni akteri moraju da doprinesu maksimalno da se iskoristi ovaj trenutak i da se BiH stavi na prvo mesto", naveo je Lajčak.

Dodao je da je razgovarao i sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

"Razgovor sa Čovićem bio je uviđajan, pričali smo o potrebi da se ubrza integracija BiH u Evropsku uniju. Uveren sam da preostali izazovi mogu da se prevaziđu", napisao je Lajčak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()