Loša strana odmora: Na plaži u Splitu zagađeno more, kupanje nije preporučljivo

Analiza na kraju juna na tom je mestu pokazivala odličan kvalitet mora, dok je krajem maja on bio zadovoljavajuć

10.07.2024. 15:32
  • Podeli:
nema zabrana kupanja, zabranjeno kupanje - shutterstock_2321873061-668e8bdc4c9c8.webp Foto: Shutterstock

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije objavio je rezultate uzorkovanja mora za kupanje na plažama u Hrvatskoj prema kojima je nezadovoljavajućom ocenjena plaža u uvali Trstenik na splitskom području. Analiza uzorka od 8. jula pokazala je da je na toj plaži prisutno kratkotrajno zagađenje utvrđeno redovnim  ispitivanjem.

Drugim rečima, određeni mikrobiološki parametri su iznad graničnih vrednosti ranije definisanih Uredbom o kvalietu mora.

Dodatno uzorkovanje i analize mora na tom će se mestu sprovoditi do prestanka kratkotrajnog zagađenje, stoji na internet stranicama Zavoda.

Analiza na kraju juna na tom je mestu pokazivala odličan kvalitet mora, dok je krajem maja on bio zadovoljavajuć.

Ukupno gledano na nivou cele hrvatske obale, more je na devet kupališta ocenjeno kao zadovoljavajuće, na 20 kao dobro, a sve su ostale plaže (njih 1.096) dobile izvrsnu ocenu, prenosi hrvatski Tportal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()