Mađarski general-majer Stic preuzeo komandu Euforom u BiH

Stic je preuzeo komandu od dosadašnjeg komandanta general-majora Helmuta Habermajera iz Oružanih snaga Austrije.

31.01.2024. 14:24
  • Podeli:
general stic x@euforbih-65ba49fc3e352.webp Foto: x@euforbih

General-major Laslo Stic iz Oružanih snaga Mađarske od danas je komandant Eufora u BiH. 

Stic je preuzeo komandu od dosadašnjeg komandanta general-majora Helmuta Habermajera iz Oružanih snaga Austrije.

Po preuzimanju dužnosti, general major Stic je istakao da će nastaviti posao svog prethodnika uz potpunu predanost misiji Altea.

“Mi smo ovde kako bismo podržali domaće vlasti pre svega Oružane snage i organe za sprovođenje zakona, ali posedujemo snagu za odvraćanje i ako to bude neophodno odbranu od bilo koga ko želi da uništi sigurno i stabilno okruženje”, rekao je komandant Stic, preneli su sarajevski mediji.

Specijalni predstavnik EU, ambasador Johan Satler prisustvovao je ceremoniji primopredaje dužnosti, poželevši general majoru Sticu uspeh na ovoj dužnosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()