Markočević i Đukić prvostepeno oslobođeni optužbi za zločin nad Bošnjacima i Hrvatima u Tesliću

Sudilo se i Dušanu Kuzmanoviću, nekadašnjem načelniku SJB-a, ali je pre nekoliko meseci u odnosu na njega razdvojen postupak

27.11.2023. 16:04
  • Podeli:
presuda-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Sud Bosne i Hercegovine je nepravosnažnom presudom oslobodio danas optužbi Predraga Markočevića i Marinka Đukića za zločin protiv čovečnosti počinjen 1992. godine na području Teslića.

Markočević i Đukić su oslobođeni krivice za progon bošnjačkog i hrvatskog stanovništva s područja Teslića - ubistvima, zatvaranjem, mučenjem i drugim nečovečnim delima.

Prema optužnici, Markočević je bio komandir Stanice javne bezbednosti (SJB) u Tesliću, a Đukić šef krim-službe.

Zajedno sa Markočevićem i Đukićem sudilo se i Dušanu Kuzmanoviću, nekadašnjem načelniku SJB-a, ali je pre nekoliko meseci u odnosu na njega razdvojen postupak zbog nedostupnosti, te je najavljeno raspisivanje poternice, preneli su federalni mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()