Milan Miličević izabran za predsednika Srpske demokratske stranke, Dodik čestitao

Miličević je osmi predsednik SDS.

11.06.2023. 17:25
  • Podeli:
milan miličević sekretarijat sds tanjug-6485e767cb647.webp Foto: Sekretarijat SDS/Tanjug

Vršilac dužnosti predsednika Srpske demokratske stranke Milan Miličević izabran je danas za predsednika te opozicione partije iz Republike Srpske.

Za njegov izbor glasalo je 347 delegata od 352 delegata prisutna na Izbornoj skupštini, saopšteno je iz te stranke.

Miličević je rekao da će SDS će biti "okosnica i tačka okupljanja svih opozicionih političkih partija, grupa i pojedinaca koji žele drugačiju i bolju Republiku Srpsku". 

"Delovaćemo beskompromisno i bez varijanti bilo kakve kohabitacije. Ne zbog toga što želimo vlast po svaku cenu, nego zato što je stanje u Republici Srpskoj nakon 20 godina vlasti SNSD jako loše i zabrinjavajuće, ekonomska situacija je loša, a stranih investicija gotova da i nema zbog negativne političke situacije“, dodao je on u obraćanju medijima nakon izbora.

Miličević je osmi predsednik SDS.

Prethodno je stranku vodio Milan Šarović, a Miličević je za vršioca dužnosti predsednika imenovan u novembru prošle godine.

Predsednik Republike srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik čestitao je danas Milanu Miličeviću izbor za predsednika Srpske demokratske stranke (SDS), izrazivši nadu da će u njemu imati partnera u odbrani vitalnih nacionalnih interesa Republike Srpske.

Dodik je u čestitki naveo da je SDS bila državotvorna partija u Republici Srpskoj od koje se, kako je rekao, uvek, za razliku od nekih drugih političkih subjekata, očekivalo nacionalno odgovorno ponašanje.

"Miličeviću želim da SDS vrati kući, jer Republika Srpska treba jake partije i jasne programe njenog očuvanja. A to nije posao samo vlasti. To je posao svih", naglasio je Dodik u čestitki.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()