Milanović obećao novinarima: Pomilovaću svakog ko bude optužen za curenje informacija

Milanović je rekao da tim izmenama Zakona premijer Andrej Plenković zapravo želi da otupi oštricu novinara

12.01.2024. 16:52
  • Podeli:
Zoran Milanović_Foto Ivica Galovic_Pixsell-644fb14a5f316.webp Foto: Ivica Galović / Pixsell

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Splitu da će pomilovati svakog ko bude došao pod udar izmena Krivičnog zakona, kojima je predviđeno da se curenje detalja iz istrage kvalifikuje kao krivično delo, a koji je Vlada prosledila saboru na usvajanje.

Milanović je rekao da tim izmenama Zakona premijer Andrej Plenković zapravo želi da otupi oštricu novinara.

"Plenković bi hteo da hapsi one koji objave podatke iz istrage. Istraga je bila tajna iz nekog razloga. Ta aura fascinacije tajnosti je maknuta. Zašto DORH nikad, dok je mogao, nije pokrenuo postupak progona onih koji diluju s medijima. Zato što je to radio DORH, morali bi da tuže sami sebe", rekao je Milanović novinarima.

Dodao je da sve što se zna o "muljažama" Plenkovićevih ljudi, zna se jer su curili podaci iz istraga.

"Sada da bi otupio oštricu novinara, on (Plenković) preti ljudima iz sistema, jer zna odakle to curi", tvrdi Milanović, prenela je Hina.

Smatra da će novinare tim zakonom "ubijati u pojam - neće ih optuživati, ali će ih maltretirati". 

"Ko god dođe pod udar tog zakona, ja ću ga pomilovati!", poručio je Milanović.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()