Milatović o novoj ulozi: Neću se odreći slobodne šetnje sa porodicom, supruga je moj temelj

Odluka o predsedničkoj kandidaturi za njega nije bila laka, ali je bila jedina ispravna.

17.04.2023. 09:04
  • Podeli:
Tan2023-04-0412223826_1 jakov milatovic foto strahinja aćimović-643cef6d84328.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, koji će biti inaugurisan 20. maja u Podgorici, kaže da je porodica njegova baza i da se neće odreći dnevne šetnje sa svojom suprugom i decom uprkos novoj ulozi. 

Suprugu je, kaže, upoznao na svadbi na kojoj je bio kum.

"Milena je moj veliki temelj. Mene su ključno oblikovale žene, od baba, onda tetaka, majke, pa moja supruga... Mnogo sam srećan što imam dve ćerke. Žene su temelj Crne Gore", rekao je Milatović gostujući u emisiji TVCG "Dobro jutro Crna goro".

On kaže da je promena koja se desila predsedničkom kandidaturom i velikom pobedom na izborima bila najmanje očekivana u smislu promene ličnog života i porodične dinamike. 

"Mi smo dobili pre dva meseca devojčicu Anu. Troje dece malo je organizaciono izazovno. Međutim, to je stvarno bogatstvo i kada dođete kući, koliko god da ste umorini, ako imate to neko sidro, ako imate taj neki mir, mislim da je to dobar trening za obavljanje bilo koje važne funkcije", kazao je Milatović.

Odluka o predsedničkoj kandidaturi za njega nije bila laka, ali je bila jedina ispravna.

"Bilo je teško to odlučivanje jer velika je razlika između gradonačelnika i predsednika. Jedan život koji je okružen obezbeđenjem, gde morate isplanirati svaki detalj kretanja i navići porodicu na to, nije to bila laka odluka, ali je bila jedina dobra za zemlju, jer da se nisam kandidovao sada bismo imali opet starog predsednika", kazao je Milatović.

Kada govori o tome kako usklađuje obaveze sa porodicom, Milatović ističe da je njegova porodica dobro organizovana jer imaju iskustvo zbog njegovog ranijeg odsustva kada je radio za Evropsku banku u Bukureštu.

"Ključ svega je poverenje i dobra organizacija", kaže on.

A na konstataciju da više neće imati slobodu za intimnu šetnju sa suprugom, Milatović odgovara:

"Da vam pravo kažem, ja se nadam da hoću. Imamo neke navike, živimo u Podgorici, vikendom volimo da šetamo sa decom do univerzitetskog parka i to je neka navika koje ću se teško odreći. Mislim da ljudi lepo reaguju kada vide predsednika u šetnji s porodicom. Želim da dovedem u neku vrstu normalnosti predsedničku funkciju i da se prosto stvari vrate tamo gde su nekad bile", rekao je Milatović.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()