Milatović predstavio platformu o evropskoj budućnosti Crne Gore

Milatović najavio da će platformu uputiti svim parlamentarnim partijama.

02.10.2023. 13:49
  • Podeli:
milatović_anadolija 1-64ad37a91642a.webp Foto: Anadolija

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović predstavio je danas u Podgorici zajedničku platformu o evropskoj budućnosti Crne Gore i najavio da će je odmah uputiti svim parlamentarnim partijama.

"Evropska budućnost Crne Gore predstavlja zajednički imenitelj svih, ne postoji politički subjekt koji je protiv toga", kazao je Milatović na konferenciji za novinare.

On je rekao da je poslednjih meseci tema EU integracija stavljena u drugi plan, te da su je, kako je naveo, "zasenile političke teme i novi talas političke polarizacije.

Podsetio je da su vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori održani 11. juna, a da još nema formiranu vladu niti je izabran predsednik Skupštine.

Milatović je rekao da ova platforma može da bude  dodatni korak kojim, kako je rekao, želi da da doprinos političko institucionalnoj konsolidaciji zemlje.

Smatra da je razgovor sa političkim akterima na ravnopravnim osnovama, kao i sa političkim subjektima njegova obaveza kao predsednika države.

"CG ne može trenutno napred bez saradnje i zajedničkog delovanje. Zajedničko potpisivane platforme predstavljalo bi demokratsko shvatanje politike CG. Da se okupimo oko pitanja od javnog interesa, evropskim integracijama, a podrška koju imamo na važnim međunarodnim adresama je snažna", rekao je Milatović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()