Milo Đukanović saslušan u tužilaštvu o pripremi navodnog atentata na njega

Đukanović je u prvoj polovini jula ove godine obavestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

23.09.2024. 12:59
  • Podeli:
milo đukanović, 10 feb 2020 - profimedia-662b713f489e8.webp Foto: Profimedia

Bivši crnogorski predsednik Milo Đukanović saslušan je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), u svojstvu svedoka, odgovarao na pitanja tužioca o svojim saznanjima da se na njega navodno priprema atentat.

Iz kancelarije Đukanovića podgoričkim Vijestima je rečeno da je bivši crnogorski lider saslušan u četvrtak te da je izneo svoja saznanja o navodnoj pripremi atentata.

“Dao je iskaz u svojstvu svedoka na temu pripreme atentata na njega i predočio specijalnom tužiocu svoja saznanja”, naveli su iz Đukanovićeve kancelarije.

Đukanović je u prvoj polovini jula ove godine obavestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

"Raniji predsednik je dobio navedenu informaciju od određenih međunarodnih zvaničnika iz obaveštajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe”, rečeno je tada Vijestima iz kancelarije Đukanovića.

Izvor blizak bivšem šefu crnogorske države rekao je tada da je Đukanovića "visoki strani vojni zvaničnik sa Kosova obavestio da organizovana kriminalna grupa iz jedne susedne zemlje navodno planira da izvrši atentat zbog čega je on obavestio nadležne o svojim saznanjima".

Iz Uprave policije tada je saopšteno da nisu upoznati sa ovim podatkom, te da ih o tome nije obavestio ni bivši predsednik Crne Gore, ali ni međunarodni zvaničnici iz obaveštajne zajednice, kao ni Agencija za nacionalnu bezbednost…

Agencija za nacionalnu bezbednost je 13. jula popodne obavestila Upravu policije da su tri dana ranije dobili operativni podatak da se navodno sprema ubistvo bivšeg šefa države i Demokratske partije socijalista.

Dan nakon toga iz crnogorske UP su saopštili da su pojačane mere obezbeđenja Đukanoviću nakon što je u medijima objavljeno da se na njega priprema atentat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()