Mini skandal potresa Hrvatsku: Dočekali azerbejdžanskog šefa diplomatije sa pogrešnom zastavom

Azerbejdžanski ministar spoljnih poslova u poseti je Hrvatskoj

06.09.2023. 15:09
  • Podeli:
azerbejdžan twitter @MVEP_hr-64f879d7a4f79.webp Foto: X@MVEP_hr

Mini diplomatski skandal izbio je danas u Zagrebu kada je ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Jejhun Bajramov dočekan sa pogrešnom zastavom svoje zemlje.

Nakon njegovog prigovora, zastava je zamenjena.

Hrvatski mediji se utrkuju da opravdaju ovaj skandal izvlačeći podatak da je Azerbejdžan izgled zastave menjao petnaestak puta za vreme SSSR-a, a da je poslednji put zastava promenja pre deset godina.

Domaćin Bajramovu je njegov hrvatski kolega Gordan Grlić Radman, a hrvatsko Ministarstva spoljnih i evropskih poslova očito nije bilo upoznato sa poslednjom promenom izgleda azerbejdžanske zastave.

Inače, Azerbajdžan i Jermenija, dve bivše sovjetske države, vodile su dva rata u 30 godina za spornu regiju Nagorno-Karabah, priznatu kao deo Azerbajdžana, ali nastanjenu uglavnom etničkim Jermenima, podsećaju hrvatski mediji i dodaju da je u šestomesečnom sukobu 2020. godine, Azerbajdžan vratio delove teritorija izgubljene u ranijem ratu koji je zahvatio regiju usred raspada sovjetske vlasti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()