'Mirno, dostojanstveno, demokratski': U Srpskoj održani protesti pod nazivom Granica postoji

Tokom protesta na duže od 30 minuta bio je blokiran saobraćaj na nekoliko magistralnih puteva između entiteta FBiH i RS.

01.09.2023. 20:22
  • Podeli:
371821572_612859874383162_91017575530386371_n-64f224c6d107d.webp Foto: UNA

Na četiri lokacije u Republici Srpskoj danas su održani protesti na kojima su građani izrazili nezadovoljstvo pravosuđem BiH i poručili da je narod RS jedinstven i da stranci treba da idu kući.

Prethodno je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta "Srpska pred sudom" u Sarajevu, a građani su se okupili u Doboju, na magistralnom putu Priboj-Tuzla, Istočnom Sarajevu i putu Nevesinje-Mostar.

Tokom protesta na duže od 30 minuta bio je blokiran saobraćaj na nekoliko magistralnih puteva između entiteta FBiH i RS.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je večeras da u Republici Srpskoj neće odlučivati neizabrani stranci niti pravosudna inkvizicija, već demokratski izabrani predstavnici naroda.

"Mirno, dostojanstveno, demokratski. Ako ne može u nedemokratskom Sarajevu, može u slobodnoj Republici Srpskoj", naglasila je Cvijanovićeva, koja je u Doboju prisustvovala okupljanju građana na međuentitetskoj granici u znak podrške predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, prenosi Srna.

Ona je naglasila da pravo na okupljanje i na stav niko ne može i neće oduzeti.

"Granica postoji", navela je Cvijanović na Instagramu.  

Predsednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je da na skup "Granica postoji" na međuentitetskoj granici u Istočnom Sarajevu niko nije došao da brani pojedinca nego institucije Srpske jer je, kako je naveo, došlo vreme da brigu za ovu zemlju preuzmu izabrani zvaničnici, a stranci da se vrate svojim kućama.

Premijer Srpske je naglasio da nigde nema da jedan čovek koji nije potvrđen u Savetu bezbednosti UN može da donosi zakone, uredbe i da menja zakone i kaže da će krivično odgovarati svako ko ne poštuje njegov zakon.

"To je kraj demokratije i dno dna što se tiče prava", rekao je Višković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()