Mobilni telefoni, bodeži i drugi nedozvoljeni predmeti pronađeni u podgoričkom zatvoru

Policija je pretresla Istražni zatvor nakon što je načelnik Predrag Spasojević u svom dvorištu pronašao neaktiviranu ručnu bombu, dok je tri dana u blizini njegove kuće bačena eksplozivna naprava

05.12.2022. 10:46
  • Podeli:
zatvor pixabay-1666266005542.webp Foto: Pixabay

U poslednjem pretresu prostorija Istražnog zatvora u Podgorici, u kojima borave pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, ponovo je pronađeno više mobilnih telefona, bodeža i drugih nedozvoljenih stvari.

Podgoričkoj Pobjedi je potvrđeno da je sinoćnji pretres izvršen u skladu sa redovnom procedurom i u prisustvu dva pomoćnika direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Ovaj pretres je došao nakon što je načelnik Istražnog zatvora Predrag Spasojević juče u svom dvorištu, u mestu Podanje u Danilovgradu, pronašao neaktiviranu ručnu bombu, a pre tri dana u blizini ograde njegove kuće je bačena eksplozivna naprava.

On je tim povodom kazao da je nezadovoljan reakcijom nadležnih, te da veruje da nije reč o upozorenju - već o pokušaju ubistva.

"Institucije su ili nesposobne ili korumpirane. Ne može niko da me ubedi da ne mogu da reše ovo, ovo je veoma jednostavna stvar", rekao je Spasojević u izjavi za Radio Televiziju Crne Gore . Dodao je da su nadležni imali indicije ko stoji iza svega.

"Imali su ljude, imali su organizovanu grupu koja je to mogla da uradi, imali su mesto, vreme, način izvršenja i nisu reagovali. U pitanju je ili nesposobnost ili korupcija. Drugo ne može biti ništa", naveo je.

Spasojević je rekao i da je pre mjesec dana dobio prve pretnje, ali da nadležni, kako je istakao, tim povodom ništa nisu preduzeli.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()