Na granici između Hrvatske i BiH nađeno 20 migranata i tri tela

Prvo su pronađena dva mrtva tela, dok je treću osobu policija tražila sve do popodnevnih sati.

Autor: Nataša Škaričić
23.12.2022. 18:45
  • Podeli:
Policija_spašavanje_migranti_Sava_PU slavonsko-brodska-63973ddf8e866.webp Foto: PU brodsko-posavska

Policajci granične policije Stara Gradiška našli su u petak i predelu Radinje 20 migranata i tri mrtve osobe, javili su iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave brodsko-posavske.

Prvo su pronađena dva mrtva tela, dok su treću osobu tražili u saradnji sa Gorskom službom spasavanja sve do popodnevnih sati.

Iz policije kažu da sledi uviđaj i utvrđivanje činjenica i okolnosti stradavanja ljudi, a poslali su i objavu čiji smisao baš nije jasan.

Upozorili migrante na Savu

Naime, ne očekuje se da migranti čitaju hrvatske medije i zavisno o njihovom sadržaju donose odluke da li će se upustiti rizik.

"Ponovo upozoravamo i ukazujemo na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice - nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebino jer je reka Sava nabujala i dobrim delom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

Stoga apelujemo na osobe koje pokušavaju nezakonito da uđu u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje porodice.

Policija je uvijek spremna da pomogne, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uslova mogu dogoditi vrlo teške posledice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba", kažu.

U drugom delu objave apeluju i na aktiviste i nevladine organizacije da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti poglavito sada u zimskim mesecima. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()