Na putu Konjic-Jablanica uspostavljen saobraćaj za putnička i teretna vozila: Vožnja uz dodatan oprez

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, oprez je neophodan

05.10.2024. 11:48
  • Podeli:
PXL_041024_121726213 poplave jablanica bih Denis KapetanovicPIXSELL-6701091d72c55.webp Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Saobraćaj na putu od Konjica prema Jablanici posle poplava u BiH dozvoljen je za putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć, saopštio je danas Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Ostalim vozilima sa prikolicom nije dozvoljen prolazak, prenosi Klix.ba. 

Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj.

Sinoć je magistralni put M-16.2 Jablanica-Prozor ososobljen za odvijanje saobraćaja jednom trakom.

Alternativni pravci su Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali, pod otežanim uslovima, mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()