'Najgora prirodna katastrofa u novijoj istoriji Slovenije, šteta veća od pola milijarde evra'

Pomoć Sloveniji već su ponudile Hrvatska, Austrija i Mađarska, izjavio je slovenački premijer Robert Golob

05.08.2023. 16:07
  • Podeli:
slovenija 32-64cce694468f7.webp Foto: Gregor Ravnjak /Koroške novice/MK/BOBO/PIXSELL

Slovenija se suočila sa najgorom prirodnom katastrofom u svojoj novijoj istoriji, izjavio je slovenački premijer Robert Golob, istakavši da je šteta koja je naneta nezamisliva i "verovatno veća od pola milijarde evra".

Na sednici proširenog Saveta za nacionalnu bezbednost Slovenije Golob je rekao da nema potrebe za proglašavanjem vanrednog stanja u zemlјi jer sistem civilne zaštite dobro funkcioniše, prenosi RTV Slovenije.

Slovenački premijer je naglasio da Slovenija ima jedan od najefikasnijih sistema civilne zaštite u Evropi, na koji može opravdano da bude ponosna.

Prema njegovim rečima nastaviće se i razgovori o pomoći koju nudi međunarodna zajednica.

"Pomoć Sloveniji ponudile su i Hrvatska, Austrija i Mađarska", rekao je Golob i najavio da će, gde god to bude moguće, u nedelјu raditi prodavnice sa prehrambenim proizvodima i one sa tehničkom opremom, a ponegde će radno vreme biti produženo.

Predsednik vlade Slovenije je ukazao da će prioritet biti plan kako da se osnaži sprovođenje mera hitne intervencije na terenu, ako bude potrebno i zaobilazeći sistem javnih nabavki, kako bi se obezbedio normalan život građana i što brže uspostavlјanje protoka lјudi i dobara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()